Pogosta vprašanja

Vsako kuhinjo, ki ima plinski štedilnik obravnavamo posebej. Plinski obroček mora biti vsaj 10cm oddaljen od stekla, saj le tako lahko zagotovimo, da vročina na bo stopila tapete, ki je nalepljena na steklo. Vsekakor nas pred naročilom stekla opozorite, da imate plinski štedilnik.

Stekleno kuhinjsko oblogo lahko brez problema zmontiramo na ploščice. V izjemnim primerih, kadar ploščice niso položene ravno oz. celotna stena ni ravna, strankam priporočamo, da predhodno ploščice odstranijo in naredijo izravnavno stene.

Lahko uporabite vašo sliko, vendar le v primeru, če je slika v visoki ločljivosti. Če je vaša slika primerna za uporabo na stekleni kuhinjski oblogi, vam lahko svetujejo tudi naši strokovnjaki.

Kaljeno steklo je toplotno obdelano steklo, s katerim dosežemo, da je steklo trdnejše in varnejše. V primeru razbitja se zdrobi v manjša drobna zrna. Po končnem procesu kaljenja stekla več ni možno obdelovati, zato je potrebno vse izvrtine in izreze naredi predhodno.

Ni problema. V tem primeru mi za vas poiščemo dodatne motive ali vam pošljemo povezave ponudnikov, kjer si lahko sami poiščete dodatne motive.

Zaradi transportnih omejitev lahko pri nas naročite stekleno kuhinjsko oblogo v maksimalni dolžini 3,3 metra.

Po opravljeni meritvi, vam steklo dostavimo in zmontiramo v roku 25 delovnih dni. Dobavni rok ni fiksen ampak okviren, saj sodelujemo z zunanjo steklarno. V kolikor stekla ne dobimo pravočasno iz steklarne, se lahko tudi naš dobavni rok podaljša za nekaj dni. Pri procesu kaljenja stekla se včasih zgodi, da steklo poči. V tem primeru moramo steklo ponovno dati v izdelavo. V kolikor prejmemo iz steklarne napačno odrezano steklo, se steklo reklamira in pošlje v ponovno izdelavo.

Sodelujemo s Steklarstvom Resnik iz Krškega, ki je podjetje z več kot 30 letno tradicijo na področju obdelave, dodelave ter montaže izdelkov iz ravnega stekla. Z moderno tehnologijo omogočajo izdelavo 4mm, 5mm in 6mm stekla (možna je seveda tudi večja debelina stekla). 4mm steklene kuhinjske obloge pri drugih ponudnikih najverjetneje ne boste dobili. Na podlagi različnih testiranj in izkušenj strank, ki smo jim zmontirali 4mm steklo, nismo še do danes prejeli nobene reklamacije glede počenega stekla. Steklena kuhinjska obloga je pritrjena na steno (ravno trdo podlago) in ne more nikakor počiti, kakor tudi debelina 5mm in 6mm. Steklo lahko poči le v primeru, da močno udarite po robu stekla s trdim predmetom. To velja za vse debeline kaljenega stekla.

Našim strankam vedno svetujemo ustrezno debelino stekla po samem ogledu kuhinje. V primeru kadar je na steklu predvidenih več izrezov (npr 4x izrez za vtičnico in dva izreza za napo), stranki priporočamo debelino stekla 5mm ali 6mm. Pri pripravi steklene kuhinjske obloge mora steklo tudi čez proces kaljenja. Pri procesu kaljenja lahko steklo poči. Tanjše je steklo in več je izrezov, večja je možnost, da pride do poka. Zato v primeru, kadar je na steklu veliko izrezov, odsvetujemo debelino 4mm.

Stekleno kuhinjsko oblogo prilepimo z breskislinskim prozornim lepilom, ki močno poveže steklo s steno. Steklo je naslonjeno na pult, tako da na steklo ne pade tako velika obremenitev, kot v primeru, če bi steklo stalo v zraku.

Optiwhite pomeni, da ima steklo minimalno lastno barvo ob pogledu na rob plošče večje površine. Float steklo ima večji barvni konrast med robom in površino stekla. Na kratko povedano je OPTIWHITE steklo na videz belo oz. brez barve, FLOAT steklo pa zelenkast sijaj. Naše steklene kuhinjske obloge so izdelane iz OPTIWHITE stekla, saj ta omogoča, da se vidijo na steklu dejanske barve.